چگونه معمای اوتیسم را بفهمیم؟

ساخت وبلاگ
چقدر این بیماری (اوتیسم) عجیب و پیچیده است...»

جمله ی ذکر شده خیلی از جانب خانواده های دارای عضو دچار اوتیسم و افرادی که به تازگی با اوتیسم آشنا میشوند، ذکر میشود.

اما زمانی که معماها حل میشوند یا طرز حل معماها مشخص می‌گردند، آسان میشوند.
دو سرنخ حل معمای اوتیسم:
- اوتیسم شدت و ضعف دارد.
- خصوصیاتی اتیستیک در بسیاری از افراد عادی هم وجود دارد.
از این دو سرنخ میتوان چنین فرضی مطرح کرد که احتمالا تشدید خصوصیات یا خصوصیتی اتیستیک، میتواند حالتی ایجاد کند که برای ذهن جدید است و همین کلید فهم اوتیسم است. برای مثال حالات جامد، مایع و گاز به ظاهر سه حالت کاملا متفاوت هستند. اما میتوان مایع و گاز را در یک دسته قرار داد و جامد را در دسته ای دیگر. چگونه؟ جامد را مبنای تقسیم بندی قرار دهید؛ مایع آن چیزی است که فاصله ی مولکولی اش بیشتر شده و گاز هم چیزی است که فاصله ی مولکولی اش بیشتر شده اما بیشتر از مایع. این در حالی است که در جامد هم فاصله ی مولکولی وجود دارد اما خیلی کمتر.
حالا اوتیسم!
شما یک سال برای کنکور میخوانید. یک سال کار تکراری میکنید. یک سال تمرکز خطی برای یک کار صرف میکنید. پس از کنکور دیگر کتابهای کنکوری تان را نمیخوانید. این تکرارخواهی اجباری بوده و به عنوان ابزاری برای رسیدن به یک هدف. تشدید این مسئله میتواند منجر به تکرارخواهی انتخابی و لذتبخش شود مثل کسی که کتابی را بدون امتحان چند بار میخواند. تشدید این میتواند منجر به صحبت مکرر درمورد یک مطالب یک کتاب شود. تشدید این میتواند منجر به این شود که اگر در موقع خواندن کتابی شما را صدا بزنند، عصبی و کلافه شوید...
همانطور که علاقه ی یک فرد غیراتیستیک به حرفه اش که هر روز به ان میپردازد، مصداق تکرارخواهی است، صحبتهای همیشگی یک فرد آسپرگری درمورد یک فیلم در تمامی جمعها و مهمانیها مصداق شدیدتر و بهم ریختگی یک اتیستیک از تغییر دکوراسیون خانه مصداق خیلی شدیدتر تکرارخواهی است.
ممکن است شما به عنوان فرد غیراتیستیک گول کسی را خورده باشید. این مصداق عدم قوت کامل نظریه ی ذهن است. تشدید آن میتواند منجر به نفهمیدن برخی شوخیها شود و تشدید مجدد آن میتواند منجر به نفهمیدن حالات چهره ی دیگران شود.
اوتیسم چیز خیلی عجیبی نیست...
اگر خیلی عجیب و لاینحل بدانیم، برای تبیینش ممکن است متوسل به چیزهایی چون اجنه شویم...

+ نوشته شده در ۱۳۹۶/۱۰/۲۷ساعت توسط رضا |
حرف های یک آسپرگری...
ما را در سایت حرف های یک آسپرگری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : aspergerya بازدید : 193 تاريخ : دوشنبه 2 بهمن 1396 ساعت: 17:40